Translate

tiistai 9. joulukuuta 2014

Nahkurin sukua

Helenan  äidin (Anita Karhu) isoisän isä Efraim Richnau toimi 1800 luvulla nahkurimestarina Perniössä Pesän talossa. Efraim oli naimisissa Johanna Lindstömin kanssa. Aiemmin löytämieni kirkonkirjojen mukaan heille syntyi yksi poika ja neljä tytärtä. Poika, Karl Efraim s. 1851, oli vanhin. Tytöt syntyivät nopeassa tahdissa seuraavasti: Carol Eufrosyne 1853, Augusta Johanna 1854, Anna Sofia 1856 ja Johanna Jakobina 1858.

Nimet Anna ja Johanna on uusiokäytetty meidän perheessä tietämättä että ne ovat olleet suosittuja suvuvussa jo reilut 100 vuotta aikaisemmin.

Kuolinilmoituksessa mainitaan kirkonkirjoista poiketen lapsiksi kaksi poikaa kolme tyttöä. Luultavasti tämä on oikea tieto ja kirkonkirjoihin tai niiden tulkintaan on tullut virheellinen merkintä. Ilmoitus Aura lehdessä 1.11.1890   (Vinkistä kiitos: Antero Peijonen)Ote kirkonkirjoista Hiski tietokannasta haettuna (Suomen Sukututkimusseura). 

Tähän pitää suhtautua varauksella sillä se on tulkittu alkuperäisistä käsinkirjoitetuista usein huonokuntoisista kirjoista. Nimien kirjoitusasu vaihtelee, aina ikä ei täsmää jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti